• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Medische escortering

Onze gekwalificeerde hulpverleners begeleiden wereldwijd de medische hulp vragende patiënt terug naar hun land van herkomst. Wij zorgen met ons team ervoor dat de repatriëring soepel verloopt.

Onze hulpverleners zijn uitgerust met voldoende materialen en kennis om de repatriëring tot een goed einde te brengen.

Wijze van vervoer

Patiënten kunnen op verschillende manieren vervoerd worden, per ambulance, vliegtuig of taxi. Dit wordt door de behandelend medici ter plaatse geadvseerd en vooraf door de alarmcentrale aangevraagd bij de desbetreffende vervoersvaartmaatschappij. De patiënt wordt tijdens het gehele proces begeleid door een gekwalificeerde hulpverlener.

 

Vergoeding door zorgverzekering of reisverzekering

In Nederland wordt de coördinatie door alarmcentrales verzorgd voor het vervoer vanuit het buitenland. Het is daarom van groot belang dat u contact opneemt met de aan uw reisverzekering verbonden alarmcentrale, zij kunnen u verder helpen met het organiseren van alle zaken omtrent het repatriëren naar uw thuisland. De kosten die onder de dekking vallen van uw verzekering kunnen dan worden besproken.

Indien u geen reisverzekering heeft afgesloten, kunt ook bij ons terecht voor het organiseren van alle zaken rondom de repatriëring.

Heeft u vragen of wilt u informatie over IRC, wij staan klaar om al u zaken rondom de repatriëring te bespreken.

Neem contact op